Šokolaad kohviga on tõeline taevalik paar. Mokakook on paljude kohvisõprade lemmik. Selle retseptiga üllatad kõiki oma külalisi! Kui otsid muljetavaldavat jõulumagustoitu või lihtsat pühapäeva pärastlõuna kooki, siis see maius täidab kõik su soovid. Lihtne ja muljetavaldav. Piisab vaid selle rikkaliku koogi ühest tükist. See retsept on ood mokale.
Valmistusaeg: 45 minutit
Jahtumiseks: 2 tundi
Naudojant 26 cm skardą
Mokos pyrago pagrindas
26 cm koogivormile
Mokakoogi põhi:
Ganache (täidis):
Šokolaadi vahukoor (kate):
Põhi:
• Sulata või pannil.
• Purusta küpsised köögikombainis või uhmris.
• Sega purustatud küpsised sulavõiga.
• Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga. Kata vormi põhi ja servad küpsiseseguga ning suru lusikaga tihkeks. Tõsta vorm vähemalt kümneks minutiks külmikusse.
• Nüüd alusta koogi täidise valmistamist:
• Tee tassitäis kohvi. Soovitame L'OR Espresso Forza kapsleid, millest saad šokolaadihõngulise koogiga sobiva kange kohvi.
• Kuumuta potis vahukoor koos meega, lase keema ning lisa 40 ml kohvi.
• Pane hakitud šokolaad kaussi ning vala peale keev vahukoore-kohvi segu. Sega kuni šokolaad on sulanud. Lisa või. Kasuta ganache tegemiseks käsimikserit.
• Võta koogivorm külmikust välja ja vala ganache koogipõhjale. Lase külmikus tõmmata vähemalt 2 tundi.
• Šokolaadi-moka koogi põhi on nüüd valmis. Koogikate vali ise: vahukoor või šokolaadi vahukoor. Šokolaadi vahukoore retsept on siin.
Šokolaadi vahukoore kate:
• Kuumuta kakao, suhkur ja vesi kuni moodustub pastalaadne segu.
• Vahusta vahukoor ja vahukoore paksendaja.
• Mikserda šokolaadikreemi segu läbi kas mikseriga või köögikombainis.
• Kui šokolaadikreem on õhuline, siis on see kasutamiseks valmis.
• Kaunista mokakook šokolaadikreemi või hoopis šokolaadihelvestega.
• Kook on serveerimiseks valmis.